A korán ébredő szülők már január hónapban elgondolkodnak, tervezik a vakációt a gyerekeknek, sőt többen már le is foglalták a nyári tábort. A kínálat már most kiemelkedő, több mint kétszáz táborturnus közül tudnak választani az érdeklődő szülők és gyermekeik. 

Foglalhatóak kreatív alkotótáborok, tanyás-gazda élménytábor, a Juventus focicsapat magyarországi gyermektábora, rajzfilmes- és indiántábor, de fotóstábor, angoltábor és nyomozótábor is van a kínálatban a teljesség igénye nélkül. 

Fotó: Bencsik Ádám

Tóth Béla, a Táborfigyelő portál vezetője szerint a rekordév megalapozott a családok költségvetése alapján is, és ellentétben az elmúlt évekkel, a szülők tudtak dolgozni, nem volt korlátozás sem a mozgásban, sem a fizetések mértékét tekintve, stabil anyagi helyzetet teremtett a családoknál, míg egyéb tényezők is azt mutatják, hogy nagyobb keret maradhat a többségnél a táborokra.

„Ezt az alapot még inkább megerősíti, hogy egyrészt a SZÉP-kártyákra érkező béren kívüli juttatásokat több módozatban is fel tudják használni a szülők. 

Idén év végig meghosszabbították az alszámlák közötti átjárhatóságot. Emellett természetesen a személyi jövedelemadó visszatérítése is nagy segítség lesz a szülőknek, hogy idén több táborba tudják íratni csemetéjüket a vakáció ideje alatt” – emelte ki Tóth Béla.