A családi otthonteremtési kedvezmény 2015-ös indulása óta tavaly volt a legnagyobb az érdeklődés az állami támogatás iránt: a csokot és a falusi csokot is egybeszámítva, a múlt év utolsó három negyedévében a megkötött szerződések száma rendre meghaladta a tízezret – tájékoztatta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Mediaworks Hírcentrumát.

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

A Magyar Nemzet hétfői számában megjelent interjúban Tállai András ismertette, hogy 2015. július 1. és 2021. december vége között mintegy kétszázezer kérelmet fogadott be az állam, összesen majdnem 660 milliárd forint értékben. Ebből

  • a keretei között 152 ezer család szerződött 450 milliárd forintra,
  • a falusi csokkal pedig további huszonhatezer család jutott hozzá több mint 140 milliárd forinthoz.

Hozzátette, hogy adó-visszatérítési támogatás címén több mint százmilliárd forint jutott a családokhoz, a lakáscélú kölcsöntartozással rendelkező, további gyermeket vállaló családok törlesztési támogatására fordított állami kiadás pedig elérte a 63 milliárd forintot. Szintén a családok támogatását szolgálja az ötszázalékos lakásáfakulcs, a csokot igénylő családoknak járó illetékmentesség, továbbá a múlt év elején útjára indított otthonfelújítási program is – sorolta az államtitkár.