BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb 50 milliárd jut bölcsődefejlesztésre

A települések minimum 50 millió forint, maximum 1,44 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak.

Országszerte több ezer új bölcsődei ellátást biztosító férőhely létesülhet, egy új pályázat keretében 50 milliárd forint áll rendelkezésre fejlesztésre, bővítésre, közölte a Miniszterelnökség családokért felelős államtitkársága.

A vissza nem térítendő támogatás összege minimum bruttó 50 millió, maximum bruttó 1,44 milliárd forint, az önerő nem feltétel.

A támogatás forrását Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve biztosítja – írták. 

Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

Települések és egyházak is fejleszthetnek

A bölcsődék, mini bölcsődék, vagy családi bölcsődék építéséhez, bővítéséhez szükséges forrásra a háromezer főnél több lakossal rendelkező önkormányzatok vagy egyházak pályázhatnak. A beruházáshoz nem kell önerő: a programban részt vevők akár teljes egészében pályázati forrásból fedezhetik az új férőhelyek kialakítását - közölte Zsigó Róbert családokért felelős államtitkár.

Az államtitkár hangsúlyozta: 2010-hez képest közel 70 százalékkal nőtt a bölcsődei ellátást biztosító férőhelyek száma. Közel háromszor annyi településen biztosított az ellátás, mint 2010-ben, intézményből, szolgáltatásból pedig három és félszer több van 2010-hez képest.

Február végéig lehet pályázni

2014 és 2021 között több mint 177 milliárd forint összegű forrás állt rendelkezésre a férőhelyek fejlesztésére. A 2021-2027 közötti fejlesztési időszakban további közel 100 milliárd forint összegű fejlesztési forrás fordítható komplex bölcsődefejlesztésre.

A pályázatokat február 28-ig lehet benyújtani,

nemcsak új ingatlan építésére, hanem meglévő ingatlan átalakítására vagy meglévő bölcsőde bővítésére is, amennyiben a beruházással új férőhelyek jönnek létre. A bővítés minimális feltételeként a jelentkezőknek legalább egy plusz bölcsődei, mini bölcsődei csoportszoba vagy egy családi bölcsőde kialakítását kell vállalni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.