Három év kihagyás után a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete a SIRHA Budapest nemzetközi gasztronómiai kiállítás keretein belül megrendezte a 14. sörversenyét. Az elmúlt két évben a járványügyi korlátozások miatt elhalasztott rendezvényt az egyesület idén az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum támogatásával szervezte meg. 

Nyolc országból közel 300 tételt nevezett 48 sörfőzde. Ezekből a versenyre végül 247 érkezett meg. A 96 bronz, 29 ezüst diploma azt jelenti, hogy a kisüzemi sörök minősége az elmúlt években jelentősen javult. 

Kilenc sör érte el az aranydiplomához szükséges pontszámot. 

Fotó: Szabó Gábor 

Ezeket a zsűri ismét összevetette, így alakult ki a legjobb 3 mezőnye, akiket gyémánt diplomával jutalmaztak. A három közül pedig kiválasztásra került a Grand Champion, ami idén hosszú idő után külföldi nevező lett.

A kiállítás és a sörverseny teljes időtartama alatt az egyesület sörmesterei kóstolót kínáltak az érdeklődő látogatóknak. 

A csapokon szinte csak magasan értékelt sörök folytak, azokból 31 hordóval fogyott a három nap alatt. 

Az eredményhirdetésre az Agrárminisztérium standján került sor. A diplomákat Szinay Attila államtitkár, Ondré Péter, az AMC ügyvezető igazgatója és Gyenge Zsolt, a KSE elnöke adta át a díjazottaknak.