A régiós viszonylatban alacsonynak számító magyarországi üzemanyagárak hatásaként az utóbbi hetekben rekordszinten nőtt az üzemanyagkereslet a hazai Shell töltőállomásokon. Az értékesítés volumene a nemzetközi tranzit teherforgalom, a szomszédos országokból tankolni átlátogató kamionosok és személyautósok, valamint a tavaszi mezőgazdasági munkákat végző gazdálkodók beszerzései miatt kiugró mértékben megemelkedett a korábbi évekhez képest. A nagy tételben tankolók már rendszeresen vásárlói az eddig jellemzően csak a hazai lakosság által használt kutaknak is.

Fotó: Róka László / MTI

A Shell Hungary zRt. célja ügyfelei, köztük a lakosság zavartalan kiszolgálása. Az ellátásbiztonság fenntartása érdekében 2022. március 10-től tranzakciónként maximum bruttó 25 ezer forintért lehet vásárolni üzemanyagot a Shell Hungary zRt. kisnyomású kútoszlopain. Az intézkedés minden üzemanyagtípusra vonatkozik, 30 budapesti és 76 vidéki töltőállomást érint. Célja, hogy az alapvetően személyautó forgalmat kiszolgáló kisnyomású kútoszlopoknál kiküszöbölje a hirtelen nagyarányú készletlefogyást.

A február végén tizenkét, a nemzetközi tranziútvonalak mellett található töltőállomáson bevezetett tranzakciónkénti 100 literes korlátozás változatlan formában továbbra is él. A Shell többi nagynyomású kútoszlopán korlátozás nélkül vásárolható üzemanyag.

A Shell Hungary zRt. arra törekszik, hogy minden ügyfelét gyorsan és kényelmesen szolgálja ki üzemanyaggal. Ezúton is köszöni vásárlói türelmét és megértését, valamint munkatársai kitartását és helytállását.