Luxuskategóriás spanyolországi lakóingatlan-projekttel bővítette kínálatát Magyarország vezető lakásfejlesztője, a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia. A közép- és kelet-európai régióban az egyik legnagyobb lakóingatlan-fejlesztő és -befektető magyar vállalatcsoport felsőkategóriás lakóingatlan fejlesztési pilot projektjét a Costa del Sol népszerű üdülővárosában, Fuengirolában.

A Futureal-csoporthoz tartozó Cordia Magyarországon is elindította azoknak a felsőkategóriás otthonoknak az értékesítését, amelyek a vállalat első spanyolországi projektjében, Fuengirolában épülnek meg.

 A Jade Tower elnevezésű fejlesztés helyszíne, a spanyol Riviéraként is ismert Costa del Sol évtizedek óta kedvelt nemzetközi turisztikai célpontnak számít. 

A Cordia különleges fejlesztése Fuengirola tengerparti sávjának egyik utolsó szabad telkén valósul meg, alig 100 méterre a Földközi-tengertől. Az épületkomplexum 116 csúcsszínvonalú, egy-, két- és három szobás lakásból, illetve penthouse apartmanból áll, amelyekhez tágas teraszok, a földszinten pedig saját használatú kertek tartoznak. 

„ Ez a projekt számunkra igen fontos mérföldkövet, az igényes hazai vásárlók számára pedig kiváló lehetőséget jelent, hiszen a Jade Tower lakásai értékálló befektetésnek számítanak, illetve a piaci átlagot meghaladó, kényelmesen elérhető, biztos bérletidíj-hozamot nyújtanak” – mondta Földi Tibor, a Cordia International igazgatóságának elnöke.

 A Cordia Magyarország, Lengyelország és Románia újlakás-kínálati piacainak közép- és felső közép szegmensébe van jelen, miközben a közelmúltban megvásárolta a brit Blackswan Property ingatlanfejlesztő társaságot, a varsói tőzsdén jegyzett Polnord SA lengyel lakóingatlanfejlesztő vállalatot, továbbá a már tőzsdén jegyzett, a német bérlakás- és városrehabilitációs piacon aktív ARGO Properties N.V. holland társaság 15,9 százalékát is tulajdonolja.