BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szakmai nappal nyit az Utazás kiállítás

Szakmai nappal nyit a 44. Utazás kiállítás március 3-án. A Covid miatti kényszerszünetben elkészültek a Hungexpo területén a felújítások,  

felépült az új konferencia-központ és két csarnok, a rendezvényszervező szektor ezzel is felkészült az újraindulásra. Az idei Utazás kiállítás egyik fókusztémája az egészségturizmus és a hozzá kapcsolódó szakmai konferencia, amely két nagy területre fókuszál: az akadállyal élők utazására és a gyógyturizmusra.

A konferencia egyik kiemelt célja felhívni a turisztikai szakma figyelmét az akadállyal élőkre mint fontos célközönségre. 

Tájékoztatják a szolgáltatókat e potenciális vendégkör speciális elvárásairól, ennek híján sokan elriadnak a fogadásuktól, az akadállyal élők pedig – a velük kapcsolatban élő számtalan sztereotípia miatt – az utazástól. Megszólalnak olyan piaci szereplők, akik már felismerték az akadálymentesség fontosságát – ígérik a szervezők.

Fotó: kormány.hu

A másik fontos cél, hogy a konferencia látogatói több oldalról megközelítve megismerhessék az egészségturizmus piacán meghatározó legfrissebb hazai és nemzetközi trendeket, tendenciákat. Az előadók és a pódiumbeszélgetések résztvevői bemutatják az új szolgáltatásokat, együttműködési formákat, és kitérnek arra is, hogy milyen új kihívásokkal szembesülnek. Az utóbbiak közül talán a legégetőbb probléma a munkaerőhiány, amelyre a pódiumbeszélgetés résztvevői megoldási javaslatokat is bemutatnak. 

A péntektől három közönségnappal folytatódó Utazás kiállításon húsz ország önálló standon mutatkozik be, és csaknem száz kiállító vesz részt összesen. 

A belföldi díszvendég az idén Veszprém–Balaton 2023, Európa kulturális fővárosa és térsége, a külföldi pedig Egyiptom lesz, 

amely kedvelt tengerparti nyaralóhely a magyarok körében is, és a charterszervezők előzetes várakozásai szerint újra a legkiemelkedőbb repülős úti célok között lehet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.