Japán

Japánban közzéteszik az ipar februári teljesítményéről szóló beszámoló végleges adatait. Az előzetes mérések szerint Japán ipari termelése 0,2 százalékkal nőtt 2022 februárjában éves összevetésben, vagyis a januári 0,5 százalékos visszaesés után pozitív irányba fordult, mivel az autók és szállítóeszközök növekvő termelése ellensúlyozta a vegyi anyagok gyártásának visszaesését. A növekedés azonban visszafogott volt az ellátási lánc problémáinak elhúzódása és a megugró nyersanyagárak miatt.

Lengyelország

A lengyeleknél ma lát napvilágot a márciusi maginflációs adat. A Lengyel Nemzeti Bank tájékoztatása szerint Lengyelország éves maginflációja, amely az élelmiszerre és az energiára vonatozó adatok nélkül méri az árakat, 2022 februárjában a nyolcadik egymást követő hónapban emelkedett, s a vizsgált időszakban 6,7 százalékos volt a növekedés az előző havi 6,1 százalékról. 2000 decembere óta ez volt a legmeredekebb emelkedés az alapvető fogyasztói árakban.

Amerikai Egyesült Államok

A tengerentúlon közzéteszik, hogy miként változott az újonnan kiadott építési engedélyek mennyisége. Az Amerikai Egyesült Államokban 2022 februárjában ez a szám 1,9 százalékkal csökkent az egy hónappal korábbihoz képest. A szezonálisan kiigazított adat szerint 1,859 millió építési engedélyt adtak ki.

Magyarország

A héten teszi közzé a Központi Statisztikai Hivatal a kormányzati szektor egyenlegéről és adósságáról szóló jelentését. A kiadvány a túlzotthiány-eljárásról (EDP) szóló jelentés főbb adatait (kormányzati hiány és adósság) tartalmazza.