Majdnem 800 ezer utast regisztráltak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az előző hónapban. Ezzel az utasforgalom 30 százalékkal meghaladta a megelőző hónap eredményét, illetve tizenháromszor nagyobb volt mint tavaly - közölte a Budapest Airport. 

A közleményben az is olvasható, hogy a repülőtérről elérhető úti célok száma elérte a járvány előtti 80 százalékát. Jelenleg 91 városba lehet utazni közvetlen járattal és 29 légitársaság használja a légikikötőt. Érdekesség, hogy több olyan város is szerepel a kínálatban, amik a pandémia előtt még nem voltak a repertoárban. Ilyenek Abu Dzsabi, Akaba, Kaunas, Málta vagy Torino.

A legnépszerűbb célpontok márciusban Tel Aviv, London  és Dubai voltak.

Fotó: Balaton József / MTI / MTVA

A repülőtér beszámolt a kezelt légiáruk mennyiségéről is. A BUD Cargo City-ben majdnem 20 ezer tonna áru fordult meg, ami 32,8 százalékos bővülés az előző év azonos időszakához képest. 

Közlemény szerint a repülőteret üzemeltető Budapest Airport és többségi tulajdonosa, az AviAlliance több mint 7 millió forinttal támogatta a XVIII. kerületi Martinovics téri közpark felújítását, 15 millió forinttal a Vecsési Sportpálya Gól büféjének a megújítását és 30 millió forinttal az üllői önkormányzat tematikus kültéri játszóparkfejlesztésén belül egy "Mini Budapest Airport" létrehozását.