Többségi, 90 százalékos részesedést szerzett a KÉSZ Vállalkozásfejlesztő és Vagyonkezelő Zrt. a Frontal Holding Zrt-ben. –  jelentette be a részvényvásárlással megvalósuló összefonódást a KÉSZ, Magyarország egyik vezető építőipari vállalatcsoportja.

Az akvizíció eredményeként Közép- és Kelet-Európa egyik legjelentősebb alumínium-üveg homlokzattechnikai vállalata jött létre, amelynek révén még lendületesebbé válik a tulajdonos cég külpiaci terjeszkedése.

A két cégcsoport együttműködése rendkívül erős alapokon nyugszik, hiszen a gyártástechnológia is azonos elven és saját erőforrásalapon működik, illetve mind a két fél törekszik a termék-, illetve digitalizációs fejlesztésekben rejlő szinergiák kihasználására. Hiszünk benne, hogy ezzel a lépéssel még komplexebb szolgáltatást tudunk biztosítani a nemzetközi, főként a nyugat- és észak-európai piacokon, mindezt aktív, folyamatos jelenléttel párosítva – kommentálta az akvizíciót Vida Tamás, a KÉSZ Csoport vezérigazgatója.

A Frontal-csoport legismertebb tagvállalatának, az Alufe Kft.-nek a jogelődje, a Fémmunkás Rt. 2000-ig alumíniumhomlokzatok, nyílászárók és lemezburkolatok komplett kivitelezését végezte, azóta a cégcsoport fő tevékenységét az üveghomlokzati rendszerek jelentik. A Frontal alapítója és korábbi többségi tulajdonosa, Bikádi János a továbbiakban stratégiai tanácsadóként segíti a németországi és hazai piaci terjeszkedés fenntartását, valamint az integrációt. 

A mostani ügylettel elinduló együttműködés sikerességét megalapozza, hogy a KÉSZ Csoport és a Frontal-csoport is azonos értékekre, főként az emberre és a szakértelemre épített, dinamikusan fejlődő szervezettel rendelkezik, amely irányításában az alapító mindmáig tevékenyen részt vesz. Bízunk benne, hogy a szinergiák kiaknázásával és termékkörünk bővítésével még magasabb szintű szolgáltatást tudunk nyújtani a partnereinknek – mondta Bikádi János.

Az idén 40 éves, családi vállalatként indult KÉSZ Csoport mára nemcsak a hazai építőipari piac egyik meghatározó szereplője, hanem a régió több országában is hosszú évek óta aktívan jelen van építőipari és gyártási tevékenységeivel. 

A cégcsoport 2020-as teljesítményéhez képest 40 százalékot meghaladó növekedéssel 166 milliárd forintos konszolidált árbevételt ért el 2021-ben és közel 2100 főt foglalkoztatott. A következő években pedig további növekedést tervez a  KÉSZ Csoport, 

amelynek célja, hogy a CEE régió egyik meghatározó vállalatává váljon, és magyar cégcsoportként valós nemzetközi sikereket érjen el – közölte a vállalat.