A tavalyi év zárszámadását követően 

480 milliárd forint volt Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó vagyona, összesen 60 milliárddal több, mint egy évvel ezelőtt. 

A most megjelent A 100 Leggazdagabb magyar című kiadvány idei ranglistáján őt 

Csányi Sándor követi 420 milliárddal. 

2021.11.18. Szentendre Mészáros Lőrinc, a Mészáros-csoport tulajdonosa Fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet
Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet

Az OTP első emberének vagyona összességében egy év alatt nem gyarapodott: ezt jórészt a bank tetemes tőzsdei árfolyamvesztesége okozta. Az idén először léphetett fel a képzeletbeli dobogóra Felcsuti Zsolt. A világszerte ismert géptartozékgyártó MPF Holding többségi tulajdonosa Gattyán Györgyöt szorította egy hellyel hátrébb: 

Felcsuti vagyonát 345, Gattyánét pedig 320 milliárdra becsülték a kiadvány szerkesztői.

A kiadvány becslései és számításai szerint 

az ország első száz emberének összvagyona a válság és a pandémia ellenére sem csökkent, 2021-ben elérte a 6223,5 milliárdot.  

A  növekedés egy év alatt megközelítette a 637 milliárd forintot. 

A listán helyezett üzletemberek jelentős része továbbra is az ingatlanfejlesztésben találta meg számítását, ám egyre többen fektettek be már tavaly is az energetikába, ezen belül is a szolártechnikába. A naperőművek értékét és jelentőségét az idén kirobbant energiakrízis még jobban emeli. 

Az idén mindössze négy új szereplő jelent meg a listán. A hazai létesítményfenntartási piac nagyágyújának tartott Kis-Szölgyémi Ferenc, a naperőműüzletben évek óta élenjáró Lugos Roland, a sikeres építőanyagcég, a Masterplast társtulajdonosa, Ács Balázs és a legdinamikusabb ingatlanpiaci szereplőnek számító Indotek résztulajdonosa, Hermann Kamilla. Utóbbi megjelenésével duplájára nőtt az listán jegyzett hölgyek száma. (Tavaly csak Schmidt Mária, az ingatlanfejlesztésben tevékenykedő családi tulajdonban levő cég résztulajdonosa képviselte a gyengébbik nemet.)