Átadták Üllőn az Euronics műszaki áruházlánc új, robotizált raktárát. 

A 28 ezer négyzetméteres raktárkomplexum összesen 1,6 milliárd forintos beruházásból valósult meg

– mondta a VG-nek Fazekas Bálint, az Euronics kereskedelmi ügyvezető igazgatója. 

Fotó: Adrián Zoltán

A raktár kialakításával a vállalkozás mérföldkőhöz érkezett, és a következő 5-10 évben a vásárolókat innen szeretnék kiszolgálni – tette hozzá  az ügyvezető. A komplexumban 30 ezer termék tárolására van lehetőség, a robotok óránként akár 800 terméket is képesek összekészíteni.

A cégadatokat ismertetve elmondta: családi vállalkozásként 30 éve vannak jelen Magyarországon, tavaly 71 milliárdos rekordárbevételt értek el, ami 11 százalékos forgalombővülést jelentett. 

Országszerte 64 üzletük és több mint ezer munkavállalójuk van. A szortiment egy év alatt 28 százalékkal bővült, az elektronikai termékeken túl a kert- és barkács-, a játék- és a vegyiáru-piacra is beléptek – tette hozzá.

Euronics robotizált
Fotó: Adrián Zoltán

A műszaki áruházlánc értékesítési volumene 2018 óta több mint a duplájára emelkedett, mind azt offline, mind az online piacon. Fazekas Bálint kiemelte az új raktár optimalizált, gazdaságosabb és hatékonyabb üzemeltetést tesz lehetővé. A cég korábban két raktárból szolgálta ki az megrendeléseket, mostantól minden logisztikai operáció egy helyre került. 

24 órán belüli házhoz szállítás

A raktárbázis-robotizálással kapcsolatban Fazekas Bálint elmondta, a rendelések kiadása 30 százalékkal gyorsult, és szeptemberre szeretnék elérni, hogy a megrendelt árut 24 órán belül a vásárlók meg is kaphassák.

Üllőn további 700 hektár terület vár fejlesztésre – mondta a raktár átadásán Kissné Szabó Katalin, Üllő polgármestere. A településhez jelenleg két nagy ipari park tartozik. A polgármester hozzátette, azokat a forrásokat, amelyeket az ipari parkokban lévő cégektől formájában kapnak, igyekeznek visszaforgatni Üllő fejlesztésére. Hamarosan egy meditációs, egy KRESZ- és egy pihenőparkot is építenek.