A magyar munkavállalók csaknem 60 százaléka kapott átlagosan 12,7 százalékos béremelést idén, 39 százalék fizetése azonban a 9,5 százalékos infláció ellenére sem nőtt, és a munkavállalók 47 százaléka elégedetlen jelenlegi munkahelyével – közölte országos, reprezentatív felmérésének eredményeit a ManpowerGroup vasárnap.

Businessman hold csapatmunka teamwork icon. Building a strong team. people icon. Human resources emberi erőforrás munkaerő and management concept. social networking, assessment center concept, personal audit or CRM concept
Fotó: Shutterstock

Kiemelik: a munkaerőpiac átalakulásával a hangsúly a munkáltatók elvárásai felől eltolódott a munkavállalók preferenciái felé, amelyet tovább erősített a digitalizáció felgyorsulása. Így az infláció növekedésével az alapbér mellett egyre fontosabbá válik a rendszeres bérfejlesztés, különös tekintettel annak mértékére. 

A legnagyobb arányban az autóipari dolgozók (69,41 százalék) részesültek fizetésemelésben, átlagosan 10,9 százalékkal többet visznek haza egy hónapban.

A legnagyobb átlagos béremelés az élelmiszeripar és mezőgazdaság ágazatban történt,

ők 15,7 százalékkal kapnak többet. A legrosszabbul az építőipari dolgozók jártak, alig egyharmaduk (32,79 százalék) részesült bérfejlesztésben, illetve ők számoltak be a legcsekélyebb mértékű, 9,45 százalékos növekedésről. 

A kutatás szerint a cégeknek érdemes elgondolkodniuk, hogy milyen fejlesztésekre van szükség a meglévő munkatársak megtartására, ugyanis

a válaszadók csupán 52,88 százaléka elégedett jelenlegi munkahelyével

– közölték. Egyik lehetőségnek a béren kívüli juttatást nevezték, amely továbbra is fontos eleme a motivációnak. A szellemi és fizikai munkavállalók között egy dologban tapasztalható lényegi különbség: míg a fizikai munkát végzőknél továbbra is a cafeteria (49 százalék) és a bónusz (25 százalék) a két legvonzóbb extrajuttatási forma, addig a szellemi munkát végzők körében a cafeteria (30 százalék) és bónusz (29 százalék) mellett megjelent a távmunka, rugalmas munkavégzés (19 százalék) lehetősége is.