Szegeden mintaértékű kezdeményezés indult az ellátásra váró betegek érdekében. A TritonLife csoport 2020-ban vásárolt meg egy magánkórházat, és azonnal  felkereste a Szegedi Tudományegyetemet (SZTE) egy kölcsönösen előnyös szakmai együttműködés  megteremtése érdekében, ami a betegek érdekeit szolgálja, derül ki a TritonLife sajtóközleményéből. 

Szeged – 2019.12.02. Egyre több a szívritmuszavaros beteg, országos program indult az SZTE klinikáján is. Képen: Sághy László kardiológus szakorvos beszélt a leggyakoribb szívritmuszavar, a pitvarfibrillációról.Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)
Fotó: Karnok Csaba / Délmagyarország

Kiemelték: a hosszú tárgyalási folyamat eredménye, hogy az  SZTE 50 százalékos – 1,5 millió forint névértéken – tulajdonrészt szerzett a TritonLife Partiscum  Kft.-ben, mely jogi entitás SZTE-TL közös vállalat formájában építi tovább az egészségügyi ellátást a  régióban. 

A TritonLife megkezdte az orvosok toborzását is, mivel az egészségügyi szolgálati jogviszony alá  tartozó egészségügyi dolgozók számára van lehetőség másodállás vállalására, ehhez azonban a Klinikai  Központ elnökének és az Országos Kórház-főigazgatónak az engedélye szükséges

– mondta Haraszti Péter, a TritonLife alapító-vezérigazgatója. 

A Szegedi  Tudományegyetem a térség legnagyobb egészségügyi ellátója, a hazai orvos-, és szakdolgozó képzés  egyik zászlóshajója, valamint az orvos-biológiai kutatások terén nemzetközileg is kiemelkedő  kutatóhely – írták.

Az egyetemnek alapvető érdeke, hogy a kollégák  helyben maradjanak, és az egyetemen belül találják meg szakmai és anyagi boldogulásukat, érjék el  egyéni céljaikat, ezért döntött úgy az egyetem vezetése a  kuratórium jóváhagyásával, hogy lehetőség szerint az amúgy is szűkös  kapacitásait nem adja át teljesen a TritonLife-nak, hanem a közös cég révén tervezetten, a dolgozók  érdekeit maximálisan képviselve, az egyetem számára az ellátást nem veszélyeztető módon közösen  indítanak el olyan szolgáltatásokat, melyek a várólistákat is csökkenthetik – mondta Fábián Lajos, a TritonLife társtulajdonos-elnöke, szakmai stratégiai vezetője. 

Hozzátették: cél, hogy a betegek ellátása az együttműködés során, a köz-és a  magánellátást térben és időben történő szétválasztásával valósuljon meg –  hangsúlyozták.