Továbbra is akadályozzák a 4-es és 6-os villamosok forgalmát a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) módosítása ellen tiltakozók a fővárosban, a Margit hídon. A rendőrök kora este ismét felszólították a demonstrálókat a villamospálya szabaddá tételére.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden kora este a rendőrség honlapján azt írta: a villamosközlekedés helyreállításáért és a közlekedés biztonságáért a rendőrök felszólítják a Margit hídon a gyülekezés résztvevőit, hogy hagyják el a síneket. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapja szerint nem sokkal 11 óra után állt le a 4-es és 6-os villamosok közlekedése a Mechwart liget és az Oktogon között. A BKK az 1-es (kisföldalatti) és a 2-es metró igénybevételét ajánlotta.

A kata módosítása ellen tüntetők délelőtt a Kossuth téren gyülekeztek, majd a Margit hídra vonultak, és ott azóta is akadályozzák a forgalmat. Rövid ideig az Erzsébet hídon is elfoglalta a belső sávokat demonstrálók egy csoportja, de ott már zavartalan a forgalom.