Tulajdonképpen száz éve ugyanaz a „trendi” a plasztikai sebészet világában. Az arcfiatalítás az, ami viszi a prímet, elsősorban a ráncok kisimítására kell gondolni, de sokan küzdenek a tokájuk eltüntetésével is, fogyással, vagy műtéttel tehetünk ellene – hangsúlyozta az orvos-specialista, rámutatva: hölgyek körében nagy az igény a mellplasztikára, az urak esetében pedig egyre inkább a zsírleszívásra. 

VG Podcast Sas György, plasztikai sebész
Fotó: Szajlai Csaba

Gyakorlatilag tehát négy területre koncentrálódnak - arcfiatalítás mellplasztika, zsírleszívás, és hasplasztika – hazánkban a privát klinikák által működtetetett szépészeti műtétek.   

Ami a páciensek nemi megoszlását illeti: „jönnek fel” a férfiak; akadt Sas doktor praxisában olyan esztendő is, mikor az erősebbik nem nagyobb arányban képviseltette magát a klinikán, mint a hölgyek. 

Immár nem csak a nők körében bevett szokás, már a férfiaknál sem számít tabutémának a plasztikáztatás.   

Miközben kétségtelen, hogy a fiatalokra erősen hat a média, az ügyfelek többsége megmarad a józanság határain belül, s az extrém beavatkozásokról le is beszéli őket Sas György, elárulván azt is: a rendszerváltoztatás óta fejlődik folyamatosan a plasztikai sebészet, mint speciális terület, és gyakorlatilag évek óta boom jellemzi ezt a szegmenst. Budapesten egyensúly van a szektorban, vagyis elegendő klinika működik, s mind a mai napig sok a külföldi ügyfél. 

Nem pusztán minőségi okai vannak ennek, hanem az is: a magyar szépészeti, esztétikai műtétek lényegesen olcsóbbak, mint például az amerikaiak, de Ausztriához képest is kevesebbet kóstál egy-egy szépészeti beavatkozás itthon.

Érdekesség, hogy a pandémia, és az általános maszkviselés idején sem esett vissza a műtétek száma. Sas György kiemelte azt is, hogy nem pusztán budapesti műfajról beszélünk, a vidéki nagyvárosokban is jelen van, sőt erősödik ez az ágazat. Ennek pedig az áll a hátterében, hogy egyre inkább bevállalósabbak vagyunk, s foglalkozunk a kinézetünkkel. Habár az öregedés folyamatát visszafordítani nem lehet, a plasztika éveket fiatalíthat rajtunk – tette hozzá végezetül.

 

Keresse a VG Podcastot a kedvenc alkalmazásán!

Spotify: VG Podcast

Anchor: VG Podcast

Google Podcasts: VG Podcast

Radio Public: VG Podcast

Breaker: VG Podcast