Eredményesen zárta a Pallas Athéné Alapítvány 2022 második negyedévét. Az Optima Befektetési Zrt., mint az alapítványi kezelője, 349 millió forinttal gyarapította a szervezet összvagyonát, így az a második negyedév végén 281,2 milliárdot tett ki.

A vagyonnövekedés mellett az alapítvány létrejötte óta 12,4 milliárd forint értékben 1658 oktatási és tudományos pályázatot támogatott.

A vagyonelemek értéke a 2022. június 30-i fordulónapon az alábbiak szerint alakul: 

A Pallas Athéné Alapítványnak és jogelődjeinek juttatott 266,4 milliárd forint vagyon 2022. június 30-ra 281,2 milliárdra gyarapodott. Az alapítvány és az általa alapított gazdasági társaságok 229,0 milliárd forintot befektetési jegyben, 35,8 milliárdot bankbetétben, 16,1 milliárdot vállalati kötvényekben, 0,3 milliárdot ingatlanban tartanak.

Az alapítvány a formából adódó szabályozás miatt is köteles megőrizni a rábízott vagyont. Azt nem költheti el, csak befektetheti, és annak hozamát használhatja fel tevékenysége során. Az alapító által juttatott vagyont a szervezet körültekintő kockázatvállalással kezeli oly módon, hogy biztonságos befektetéssel a lehető legmagasabb hozamot éri el. Az átlátható működés érdekében az alapítvány negyedévente kimutatást közöl vagyonelemei helyzetéről.