Annak ellenére, hogy a forint jócskán gyengült az múlt egy hétben, nem emelte tovább az egyhetes betéti kamatot a Magyar Nemzeti Bank, a mai tendert is 10,75 százalék mellett hirdette meg. 

A hírre a forint azonnal gyengülni kezdett, 9 óra után pár perccel a reggeli 408,8-es jegyzés után egészen 410-ig esett az euróval szemben.

A jövő héten viszont szinte biztos, hogy folytatódik a kamatemelés, a monetáris tanács kedden tartja kamatdöntő ülését, ahol ismét terítékre kerülhet a monetáris szigorítás folytatása. Az ugyanis hónapról hónapra emelkedik, júliusban 13,7 százalékra nőtt, a következő hónapokban pedig még a jegybank számításai szerint is a 20 százalékot fogja súrolni a rezsicsökkentés átalakítása, valamint egyéb adóintézkedések következtében. 

Budapest,,Hungary,-,March,22,,2020:,Building,Of,The,Hungarian
Fotó: Shutterstock

Bár szerda délelőtt a forint némi erősödést mutatott, az elmúlt napok gyenge teljesítménye után (dél körül 410–411 forint között ingadozott az euró jegyzésára) valószínűleg csak napok kérdése, hogy új forintmélypontot lássunk – mondta a VG-nek Pálffy Gergely, a Raiffeisen Bank elemzője.