Nem megállapodni akar Magyarországgal az Európai Parlament (EP), hanem zsarolni szeretné hazánkat, mert nem tudja elfogadni, hogy a magyar emberek tavasszal negyedszerre is nemet mondtak a magyar baloldalra és a brüsszeli kioktatásra, és egy jobboldali, nemzeti-konzervatív kormányt választottak meg – jelentette Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője Strasbourgban szerdán.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője sajtótájékoztatót tart a Képviselői Irodaházban 2020. december 16-án.
Fotó: Kovács Attila / MTI

A képviselő az EP plenáris ülésén, Az unió alapját képező értékek Magyarország általi súlyos megsértésének egyértelmű kockázata címmel rendezett vitán szégyenletesnek és megbocsáthatatlannak nevezte, hogy 

az EP jelentős része a magyar baloldali EP-képviselőkkel még háborús válsághelyzetben is hazugságokkal támad, és politikai rágalomhadjáratot folytat Magyarország ellen.

A politikus szerint a magyar baloldal megrendelésére újabb Magyarországot elítélő jelentést készül elfogadni az Európai Parlament. Ebben szerepel az a javaslat is, hogy Magyarországnak ne fizessék ki a neki járó EU-s forrásokat. Hozzátette, hogy míg Európa lakosai épp az elhibázott brüsszeli szankciók miatt energiaválságtól szenvednek, a baloldali többségű Európai Parlamentnek még ebben a válságos helyzetben is az legfontosabb, hogy folytassa a Magyarország elleni hazug rágalomhadjáratot.

Hidvéghi szerint az elmúlt évek tapasztalataiból világos, ha az a cél, hogy szakmai vagy politikai kérdésekben megegyezés szülessen, Magyarországgal mindig is lehetett és most is lehet tárgyalni. De az Európai Parlamentnek nem ez a célja. Újabb és újabb hazug jelentéseket állítanak össze, áltényfeltáró delegációkat küldözgetnek Magyarországra és szankciókkal fenyegetőznek.

Nem gondolják, hogy lenne fontosabb dolguk is, mint századszor is Magyarországot támadni hazugságokkal?

– kérdezte a fideszes képviselő, majd hozzátette: kifizethetetlen villanyszámlák, gázszámlák, tönkremenő vállalkozások, fenyegető és bizonytalanság. Ezekre kellene megfelelő európai választ adni, nem politikai boszorkányüldözést folytatni Magyarország ellen.

A nemzeti érdekeink mellett akkor is ki fogunk állni, ha ez nem tetszik. Továbbra is meg fogjuk védeni a gyermekeinket, a határainkat, és mi magunk fogunk dönteni a saját jövőnkről. Elutasítjuk a magyargyűlöletet és elutasítjuk a brüsszeli gyámságot. El a kezekkel Magyarországtól

– fogalmazott a politikus.