Ma már nem határolódik el egyértelműen az építészet és a dizájn 

– mondta a VG Podcastnak a Budapest Design Week (BDW) kurátora. Sebestény Ferenc szerint az elmúlt évtizedekben a dizájn egésze kikerült a maga „Bábel tornyából”, mára a dizájntermékek a mindennapi életünk részei lettek. Ennek persze előfeltétele volt, hogy mind a dizájnerek, mind pedig az egyes alkotók termékeit forgalmazó cégek változtassanak hozzáállásukon.

A Budapest Design Week nyitókiállítása, valamint a Magyar Formatervezési Díjasok és a Design Management Díjazottak kiállítása a Société Budapest rendezvényközpontban 2021. október 7-én. New Standards mottóval rendezik meg idén a Budapest Design Weeket (BDW), amely október 8-tól 17-ig Budapesten és több másik városban csaknem 200 programmal - kiállításokkal, szakmai rendezvényekkel, városi sétákkal, kézműves workshopokkal és nyitott stúdiókkal - várja az érdeklődőket.
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Egy a BDW-hez hasonló esemény arra mindenképpen jó lehetőséget kínál, hogy mindhárom oldal, az érdeklődők, a tervezők és a gyártó-forgalmazó cégek képviselői találkozzanak, és még jobban megismerjék egymást. Sebestény László szerint a magyar tervezők a környező országok alkotóitól egyáltalán nincsenek lemaradva, 

a magyar dizájn nagy fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban.

Az alkotók is változtak: a fiatal dizájnergeneráció számára már mindennaposak azok az elvárások, hogy minél környezetbarátabb termékeket alkossanak, odafigyeljenek az anyaghasználatra.

Keresse a VG Podcastot a kedvenc alkalmazásán!

Spotify: VG Podcast

Anchor: VG Podcast

Google Podcasts: VG Podcast

Radio Public: VG Podcast

Breaker: VG Podcast