Ezúttal se hazudtolta meg magát a magyar Beszerzési Menedzser Index (BMI), amely a szeptemberi 50 pont alatti, recessziós érték után jelentősen nőtt októberben:  

ezúttal a szezonálisan kiigazított értéke 56,4 volt, ami magasabb, mint a hosszú távú e havi átlag (52,7) és az előző három év átlagát is meghaladja (52,9)

– közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT), miután a válaszadók az előző hónaphoz képest immár kedvezőbb folyamatokról számoltak be. A részindexek többsége bővülést mutatott. 

A termelési mennyiség indexe nőtt a szeptemberi értékhez képest, az 50,0 pont feletti érték a termelt mennyiség növekedését jelzi. 1995 óta ez a harmadik legmagasabb októberi érték. 

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Az új rendelések indexe szintén nőtt, 50,0 pont fölött maradva továbbra is jelzi, hogy:

az új rendelések állománya magasabb lett az előző hónaphoz képest. 1995 óta ez a legmagasabb októberi érték.

A szállítási átfutási idő indexe nem változott. Az index értéke 2020 eleje óta folyamatosan 50,0 alatt mozog. Az eddigi októberi értékeket nézve az idei a legalacsonyabb 1995 óta. 

A vásárolt készletek indexe nőtt, 50,0 pont felett ismét fellendülést mutat. Az idei indexérték a legmagasabb e havi érték 1995 óta. 

A foglalkoztatottsági index e hónapban is növekedésre utal, tizenharmadik alkalommal. Az index értéke nőtt előző hónaphoz képest, folytatva a kedvező tendenciát.