A Gyármentő Programra történő regisztráció – a beérkezett regisztrációs űrlapok jelentős száma és forrásigénye miatt – felfüggesztésre került – olvasható a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) honlapján

Fotó: Varga György / MTI (illusztráció)

A nagyvállalatokat érintő gyármentő programban hazai forrásból 150 milliárd támogatást nyújtanak azoknak a nagyvállalatoknak energiahatékonyságot növelő beruházásaikhoz, amelyek minimum 200 millió forintos fejlesztésben gondolkodnak. 

A program november 2-án indult, az Index cikke szerint pedig 

18 perc alatt elfogyott a program 150 milliárdos kerete. 

A lap szerint ugyanakkor nem kizárt, hogy a program számára további forrásokat szabadítanak fel.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az október 22-i kormányinfón jelentette be, hogy a kabinet három új programot indít a hazai cégek támogatása érdekében. Az egyik a gyármentő program volt, amely az energiaintenzív vállalkozások üzemeinek energiahatékonyságot növelő beruházásait hivatott segíteni.

Szijjártó Péter már a kormányinfón  közölte, hogy a meghirdetett, november 2-án induló gyármentő program keretében elősegítik a sikerrel pályázó cégek energiahatékonysági fejlesztéseit, Budapesten 30, vidéken 45 százalékos támogatásintenzitással.