A kormány célja, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben a leggyorsabb segítséget nyújtsa a hazai vállalkozások számára, ezért 100 milliárd forintos keretösszeggel újraindította az európai uniós forrásból finanszírozott, kamatmentes kkv-hitelprogramot – közölte Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter hivatala a Világgazdasággal.

MFB
Fotó: Simon Moricz-Sabjan

A kölcsönkérelmek benyújtására ma reggeltől nyílt lehetőség az MFB pontokon keresztül. A vállalkozások 5–150 millió forintra pályázhatnak legfeljebb ötéves futamidővel, a pénzből pedig készletet, bért, rezsit, energiát tudnak finanszírozni a működésük zavartalan biztosítása érdekében. Hangsúlyozták, a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programja keretében meghirdetett felhívás érdemi segítséget jelent a hazai vállalkozásoknak, amit az eddig beérkezett kérelmek forrásigénye is megerősít. A rendelkezésre álló keret túligénylése esetén a felhívást felfüggesztik. Támogatási kérelmet legkésőbb december 13-án 10 óráig lehet benyújtani.

A kormány továbbra is a hazai vállalkozások mellett áll, jövő tavasszal újabb felhívások meghirdetésével támogatjuk ellenálló-képességük és versenyképességük növelését 

– írták a közleményben.