Szociális intézmények és rászoruló családok kaphatják meg a felújítása miatt most bezárt pécsi Palatinus Hotel jó állapotú berendezéseit, bútorait. A baranyai megyeszékhely legnagyobb szállodájának jó állapotban megmaradt, tovább használható bútorait, a beépített szekrényeket, szanitereket, egyes nyílászárókat nem a szemétre vetik, hanem adományként továbbadják a tulajdonos döntése értelmében – tudósított a Bama.hu.

Fotó: Löffler Péter / BAMA

A legutóbb a hetvenes évek végén felújított négycsillagos Palatinus Grand Hotel, akkori Pannonia szálloda két évig tartó felújítása már el is kezdődött a Hotelker Kft. szervezésében. Az épület technológiájában és szobáiban gyökeresen megújul. Az újranyitó hotel a jelenlegi 100 helyett 80 szobás lesz, az új szállodaszobák azonban tágasabb térrel, a patinás Bartók terem vagy a lobbi szecessziós tereihez, illetve az épület eredeti miliőjéhez igazodó küllemmel fogadják majd a 2025 elején visszatérő vendégeket a Baranya vármegyei hírportál beszámolója szerint.

A felújítás tervezése során egyértelművé vált, hogy a bútorok, beépített szekrények, szaniterek, sőt sok nyílászáró állapota és állaga sokkal jobb annál, hogy a szemétben végezzék. 

A tulajdonos cég azonban nem az értékesítés mellett döntött, hanem úgy határozott, hogy karitatív célokra fordítja a hotel teljes használható berendezését.

Rászorulókhoz kerülnek a Palatinus berendezései
Fotó: Löffler Péter / BAMA

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei már meg is kezdték a szakszerű bontást, illetve szállítást, így a szekrények, ágyak, hűtőszekrények, tévék, matracok, párnák, textilek, fürdőszobai szaniterek és ajtók-ablakok elsősorban a máltaiak szociális, közösségi épületeiben, idősotthonokban kelhetnek új életre. Emellett a megye legszegényebb településein élő családoknak is jut, ők a szolgálat weboldalán juthatnak az igénylés lehetőségéről további információhoz.