Éppen két éve, 2021 januárjában startolt el Győrben a Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő rekonstrukciója és fejlesztése, amelynek keretében a Modern városok program 21,3 milliárd forintos támogatásából jön létre a világ első „hét tengeri csillagos" vízi élményparkja.

Fotó: Rákóczy Ádám / Kisalföld

Az összességében 23 milliárd forintos építkezés jelenlegi állapotáról a Turizmus.com adott hírt, amelyből kiderül, hogy a Rába és a Mosoni-Duna találkozásánál zajló fejlesztés központi eleme, a 32 méter magas szódásszifon törzse már áll. 

Ez lesz a világ legmagasabb szódásszifonja, a Guinness-rekordok közé is bejegyeztetjük. Így szeretnénk tisztelegni a város egykori tudós személyisége, a szikvizet feltaláló Jedlik Ányos előtt 

– közölte Kovacsics Imre, a Spa Hungary Holding Zrt. tulajdonosa és a Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő ügyvezetője.

Tájékoztatása szerint a vízi élménypark minden eleme kötődik majd egy-egy magyar hírességhez, illetve a találmányához. A tengeri csillagos minősítési rendszer bevezetése is magyar találmány, konkrétan Kovacsics Imre ötlete, akiben ez a dubaji világkiállításon a világ első hétcsillagos szállodája, a Burdzs al-Arab láttán fogalmazódott meg.

Noha játékosnak tűnik, de valójában ez egy komoly kritériumrendszer, amelynek nemcsak magyar, hanem nemzetközi viszonylatban is megfelel a győri vízi élménypark. A Rába Quelle elsők között lesz abban is, hogy egységes koncepcióra, jelesül a tengeri csillagokra épül majd – foglalta össze a cégvezető.