Magyar gazdaság

Lezuhant az ukrán belügyminiszter helikoptere, belendültek a bankkártyacsalók, kivezetnék az árstopot, szárnyal a forint – ezek voltak a legfontosabb mai hírek

Meglódult a forint, a külföldi befektetők is elkezdték zsákolni a magyar eszközöket, ami a kötvény- és a részvénypiacon is érezhető volt. Lezuhant az ukrán belügyminisztert szállító helikopter. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége is sürgette az élelmiszerársapkák kivezetését.

Óvoda mellett csapódott be egy helikopter a kijevi régióban található Brovariban. A gép az ukrán belügyminisztert, Denisz Monasztirszkijt szállította. A hírek szerint a tárcavezető helyettese és a minisztérium államtitkára is a helikopteren utazott, mind meghaltak. Többet is megtudhat Denisz Monasztirszkij miniszterről ebből a cikkből.

A Világgazdaság összesítése szerint viszonylag gyors ütemben nő a Magyarországon kibocsátott bankkártyákkal elkövetett visszaélések értéke, pedig a különböző intézmények, szervezetek és maguk a pénzügyi szolgáltatók is rendszeresen felhívják a figyelmet ezek veszélyeire. Az esetek döntő többsége határon átnyúló tranzakciókhoz kötődik, és gyorsan nő a pszichológiai manipulációval megszerzett adatokkal végrehajtott csalások súlya is.

Az ársapkát követően az üzemanyag piac továbbra is „áraz” – jelent meg a Holtankoljak oldalán szerda délelőtt, ám a szövegből nem derül ki, hogy mit értenek árazáson, csak annyi, hogy péntektől a benzin és a gázolaj beszerzési ára is emelkedik. Vagyis a kereskedők többsége ezúttal nem volt hajlandó elárulni, hogy milyen mértékű áremelést tervez pénteken. Közleményben követelte az ársapka megszüntetését ma a Vállalkozók Országos Szövetsége is.

Szárnyal a forint, zsákolják a befektetők a magyar állampapírokat és az OTP-részvényeket. Mindent vesznek a befektetők, ami magyar. Lényegi fordulat következhetett be a forint árfolyamában is. A dollár gyengélkedése pedig összefügghet azzal is, hogy az Egyesült Államok csütörtökön eléri az adósságplafont, újra itt a fizetésképtelenség réme.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek