Februárban közel 65 ezer használt személygépkocsi cserélt gazdát, 4 százalékkal kevesebb, mint az előző hónapban – idézte a DataHouse frissen közzétett előzetes adatait a JóAutók.hu használtautó-piaci portál kedden.

 

A használtautó-piacon az év első két hónapjában 132 700 személyautó cserélt gazdát, ez 6 százalékkal marad el a bázis időszaki 141 200-as értéktől.

Egy éve az újautó-piacon a félvezetőhiány miatt mélypontra került a kínálat, hosszú várólisták alakultak ki, emiatt a kereslet egy része a használtautó-piacra vándorolt át – idézte a közlemény Halász Bertalant, a JóAutók.hu vezérigazgatóját.

Elmondta, hogy 

a használtautó-piacon a téli szezon elmúltával oldódni látszik a rezsiköltségek által keltett bizonytalanság, a vásárlók ismét nagyobb számban mernek tartós cikkekre is költeni.

Az idei évi kilátások összességében kedvezők: az év végi mélypontról fokozatosan kapaszkodik vissza a használtimport, és a csiphiány enyhülésével párhuzamosan fokozatos normalizálódás várható az újautó-piacon is – fűzte hozzá.

A Datahouse adatai szerint a forgalomba helyezett új gépkocsik száma az év első két hónapjában 18 062 volt, ami éves összehasonlításban 3 százalékos emelkedés.