Több mint 100 kiállítóval, köztük mintegy 50 étteremmel, tucatnyi cukrászdával, valamint street food ételekkel, nemzetközi konyhákkal, borokkal, pezsgőkkel, sörökkel és egyéb italokkal várja a közönséget június 2. és 4. között a Millenárison az idei Gourmet fesztivál, ahol az új gasztrogeneráció kerülhet a középpontba.

Gourmet Fesztivál
Fotó: Gourmet Fesztivál / Facebook

Tehát a fesztivál fókusza idén sem konkrét étel vagy alapanyag, hanem a fiatal nrmzedék lesz, és velük együtt a megújulás, az újdonságok, legyen szó új trendekről, technológiákról, alapanyagokról vagy akár stílusról 

– közölték a szervezők hétfőn.

„Tavaly az örökség témáját jártuk körül, idén viszont a jövőre fókuszálunk, hiszen jól látható már egy új generáció, legyenek akár séfek, cukrászok, baristák vagy bartenderek, akik fiatal koruk ellenére rendkívül magas színvonalon képviselik szakmájukat” 

– idézi a közlemény Nemes Richárdot, a Gourmet főszervezőjét. A tájékoztatásból az is kiderül, hogy az új generációt olyan fiatal szakemberek képviselik majd, mint Béres Anett, aki autodidakta cukrászból lett a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra cukrászséfje; Csillag Richárd, a kéthelyi Lokal47 séfje, aki már 21 évesen részt vett a világ egyik legrangosabb szakácsversenyén, vagy Huszár Mátyás, aki a Balaton északi partjának legizgalmasabb új nyitásaként emlegetett füredi Vasüzlet csapatát vezeti.

De jelen lesz a rendezvényen Makai Edina is, aki filozófiát tanult és egy zenekarban is dobolt, mielőtt a Michelin-csillagos Salt étterem séfhelyettese lett; Mizsei Jámos, a MÁK séfje, aki tavaly elnyerte a The Michelin Guide Év fiatal séfje díját, valamint Tóth Pál, a szegedi Alabárdos séfje is, akinek korábban punkzenekara is volt, de ma már saját szakácskönyvet is jegyez. Wossala Rozinával is találkozhatnak a látogatók, miután a vendéglátós-író-műsorvezető a Gourmet Akadémia színpadán tart workshopot.

A Gourmet étel-ital kínálatáért felelős kiállítók mellett számos program várja majd az érkezőket, a szakmai bemutatókon túl például olyan előadások is, melyek során a szakácsművészet közös metszéspontba kerül az irodalommal, a zenével vagy akár a festészettel.