Az észak-balatoni régióban nagy jelentőségű, akár évente 20 ezer vizsgálat elvégzésére is képes, modern képalkotó nagydiagnosztikai centrumot nyitott a TritonLife Csoport.

TritonLife MR Veszprém képalkotó nagydiagnosztikai központ
A közép-dunántúli régió legmodernebb, 128 szeletes CT-je.
Fotó: Mohai Balázs / TritonLife

Az új központ része a TritonLife csoport országos terjeszkedési stratégiájának, a következő időszakban más vármegyékben is megjelenik a csoport a képalkotó diagnosztika területén is

– mondta Haraszti Péter, a TritonLife alapító-vezérigazgatója a nagydiagnosztikai központ megnyitóján. 

A tavalyi évet 17,3 milliárd forintos nettó árbevétellel zárta 

a cégcsoport, amely jelenleg az ország nyolc városában van jelen hat magánkórházával, hét járóbeteg-klinikájával és laborhálózatával, és immár az új radiológiai diagnosztikai központjával.

A most átadott veszprémi radiológiai diagnosztikai központtal újabb nagy lépést tett a társaság az észak-balatoni régió komplex ellátása érdekében – hangsúlyozta a vezérigazgató.

Az 1,5 teslás MR hipermodern képalkotó berendezés a veszprémi központban.
Fotó: Mohai Balázs / TritonLife

Mint megtudtuk, 

átadás előtt áll a TritonLife csoport harmadik budapesti magánkórháza, valamint központi laboratóriuma, 

amellyel a három nagy fővárosi járóbetegközpont mellett tovább bővíti kapacitásait az ország egyik legnagyobb magánegészségügyi szolgáltatója.

A TritonLife egységeiben tavaly 7,2 ezer műtétet végeztek, és 350 ezer orvos-beteg találkozásra került sor országosan.

Az észak-balatoni régióban hiánypótló egészségügyi beruházás kapcsán Szántó Tamás radiológus főorvos, a Veszprémi TritonLife Diagnosztikai Központ szakmai vezetője a Világgazdaság kérdésére kifejtette: 

Az orvosok és a szakdolgozók helyben tartását is szolgálja a centrum.

Az állami és magánegészségügyi rendszerben dolgozók együttműködése példaértékűnek számít, és mindenekfelett a betegek érdekét szolgálja – tette hozzá a főorvos. A diagnosztikai várólisták csökkentése fontos, mert a túl hosszú várakozási idő mellékhatása, hogy sokan kiállnak a sorból időközben, mert nincsenek panaszaik, és ezért sokkal elhanyagoltabb betegek kerülnek vissza elsődleges diagnosztikai vizsgálatra.

Szántó Tamás radiológus főorvos. Fotó: Mohai Balázs

A legnagyobb igény a mozgásszervi betegségek, nem életveszélyes sérülések esetében van,

ezeknél nagyon fontos lenne a gyors diagnózis, hogy időben tudják kezelni, szükség esetén megoperálni a betegeket.

A túlterhelt állami diagnosztikai központokban elsőbbséget élveznek a sürgős vizsgálatok, a nagy balesetek, a stroke és az onkológiai betegségek vizsgálata, de sokszor az onkológiai kezelések hatásának kontrolljára sincs mindig kapacitás.

A képalkotó diagnosztikai eljárások az onkológiai, ortopédiai, belgyógyászati, endokrinológiai, urológiai, nőgyógyászati, ízületi és érproblémák korai felismerésében is fontosak, segítségükkel ezek felfedezhetők akár már a panaszok kialakulása előtt is – érzékeltette a szakmai vezető a TritonLife-beruházás jelentőségét, hozzátéve:

A vizsgálatok nemcsak a további hatékony kezelés, hanem a megelőzés szempontjából is nagyon fontosak.