BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Diákhiteleseknek kínál kedvezményes számlacsomagokat négy magyarországi bank

Az Erste, a Gránit, az MBH és az OTP Bank szerződött a Diákhitel Központtal a kedvezményes számlacsomagok bevezetésére. A pénzintézetek a diákhitelszámlához ingyenesen biztosítják a legfontosabb kapcsolódó alapszolgáltatásokat, mint az egyedi bankkártya, a számlavezetés, netbank, mobilbank, telebank, személyes megjelenés nélküli ügyintézés vagy a folyószámla megszüntetése. A lehetőség elérhető az új és a régebbi ügyfeleknek egyaránt.

A Diákhitel Központ által a pénzintézetek számára meghirdetett nyílt pályázaton hat jelentkezőből négy pénzintézettel, az Erste, a Gránit, az MBH és az OTP Bankkal szerdán megkötötték a megállapodást, amely rendkívül kedvezményes számlacsomagokat nyújt az ügyfeleknek – jelentette be csütörtöki közleményében a hitelező pénzintézet.

Diák Hitel Központ 20210526 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet
Fotó: Bach Máté / Mediaworks

A tájékoztatás szerint 

a nyertes pénzintézetek vállalták, hogy 2023. július 1-jétől egy minden eddiginél kedvezőbb folyószámla megnyitásának lehetőségét biztosítják az új, szabad felhasználású Diákhitel1 szerződést kötő ügyfelek számára. 

Ezáltal évente 6000-8000 hallgatónak csökkennek a hitel igénybevételével kapcsolatos költségei, és kiegészítő kedvezményes banki szolgáltatásokhoz is jutnak.

A közleményben kiemelték, hogy a Diákhitel Központ nem Diákhitel1 szerződést kötő új ügyfelei és 

a korábban megkötött, bármilyen típusú diákhitel-szerződéssel rendelkező ügyfelek számára is választható a kedvezményes diákhitelszámla. 

Ezzel 200 ezer meglévő diákhiteles számára nyílik meg a kedvezményes bankszámlanyitás lehetősége.

A nyertes pénzintézetek a diákhitelszámlához ingyenesen biztosítják a legfontosabb kapcsolódó alapszolgáltatásokat, mint az egyedi bankkártya, számlavezetés, netbank, mobilbank, telebank, személyes megjelenés nélküli ügyintézés vagy a folyószámla megszüntetése.

Kiderült, mennyit kereshetnek idén a diákmunkások

Az szja-mentesség révén a 25 év alatti munkavállalók a bruttó órabér teljes egészét megkaphatják. 2023 első négy hónapjában 1770 forint volt a diákok átlagos órabére az ELTE-Trenkwalder Iskolaszövetkezetnél, ami 18 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 1505 forintos szintet.

A pénzintézetek az ingyenes szolgáltatásokon túl további kedvezményeket biztosítanak a diákhiteles számlatulajdonosoknak, amelyek között a lakáshitel-felvétellel, az értékpapír-számlavezetési díjjal vagy a biztosításkötési díjjal kapcsolatos kedvezményeket jelölte meg a központ közleménye.

Felhívták a figyelmet, hogy Diákhitel Központ idén júliustól már csak a hiteligénylő által kiválasztott nyertes pénzintézetnél vezetett kedvezményes diákhitelszámlára utalja a szabad felhasználású, újonnan kötött Diákhitel1 szerződéseket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.