Az elmúlt egy évben tízmillió forint értékben lopott ötvenhat Lime e-rollert öt férfi Szolnokon. A tolvajokból hármat őrizetbe vettek a rendőrök – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.

20221118 Szombathely

Lime rollerek szanaszét a városban
Szeptember 22. óta használhatják az elektromos rollereket a szombathelyi lakosok a város területén. Az elmúlt időszak alatt viszont több kérdés és probléma is felvetődött a bérelhető járgányokkal kapcsolatban.

Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe
Illusztráció
Fotó: Cseh Gábor / Mediaworks

A közlemény szerint a rendőrök május 14-én, hajnali 3 órakor Újszász belterületén találtak hat szétszerelt Lime e-rollert egy személygépkocsi csomagterének átvizsgálása során. Az autó szolnoki sofőrje és újszászi utasa már a helyszínen elmondta, hogy a rollereket Szolnokon lopták, ezért a rendőrök előállították őket, ahogyan további három társukat is.

Az eddigi információk szerint a két 19 éves, illetve a 20, 21 és 23 éves gyanúsított az elmúlt egy évben legalább 56 e-rollert tulajdonított el Szolnokon, ezzel csaknem 10 millió forint kárt okozva a sértett cégnek. A rendőrségi tájékoztatás szerint az érintettek lakcímén tartott kutatás alatt több tucat rollert és azokhoz tartozó alkatrészeket foglaltak le a rendőrök.

A lopás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatott férfiak közül hármat őrizetbe vettek a nyomozók.