BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább zuhannak az üzemanyagárak a hazai kutakon

Az elmúlt három hétben folyamatosan csökken a hazai üzemanyagok ára, április 19. óta a benzin közel 60 forinttal kerül kevesebbe, míg a gázolaj ára bruttó 50 forinttal csökkent.

A héten szerdán számottevően csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is, a benzin esetében bruttó 15 forint lesz a csökkenés mértéke, míg a gázolajért a kutaknak bruttó 10 forinttal kell kevesebbet fizetniük – írja a Holtankoljak.hu.

Karnok Csaba20221207 Szeged A hatósági ársapka megszüntetésével az üzemanyagok jelentősen drágultak. Üzemanyag árstop megszüntetése Fotó: Karnok Csaba  KC  Délmagyarország DM Képen: MOL benzinkút 
20221207 Szeged 
A hatósági ársapka megszüntetésével az üzemanyagok jelentősen drágultak. Üzemanyag árstop megszüntetése 


Fotó: Karnok Csaba  KC  Délmagyarország DM 

Képen: MOL benzinkút
Fotó: Karnok Csaba / Mediaworks

Az elmúlt három hétben folyamatosan csökken a hazai üzemanyagok ára, április 19. óta a benzin közel 60 forinttal kerül kevesebbe, míg a gázolaj ára bruttó 50 forinttal csökkent. Az aktuális kiskereskedelmi átlagárakat figyelembe véve a hét közepén az alábbi árakra számíthatunk a kutakon: 

A 95-ös benzin literenként most (2023. 05. 08-án) 570 forint, szerdától várhatóan 555 forint, a gázolaj most (2023. 05. 08-án) 553 forint, szerdától várhatóan 543 forint.

Ezzel már szinte biztos, hogy a régióban az alacsonyabbak között lesznek a hazai üzemanyagárak, Szlovákiában és Csehországban már egy hete drágább a benzin ára, Horvátországban pedig a gázolaj kerül többe, mint idehaza.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.