Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter javaslatára a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. igazgatósága Szabó István Attilát választotta meg a társaság vezérigazgatójává – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

20211027 Budapest Garantiqa Hitelgarancia Zrt.Cordia Értékesítési IrodaHirdetés Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG  20211027 Budapest 
Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Cordia Értékesítési Iroda
Hirdetés 
Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A közlemény szerint a szakember széles körű pénzügyi tapasztalattal rendelkezik, vezető pozíciót töltött be több kereskedelmi banknál, továbbá az Eximbank Zrt.-ben, 2022 decembere óta pedig az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. vezérigazgatói feladatait látta el. 

A miniszter az új vezérigazgatótól elvárja, hogy a már eddig is nagyon sikeresen működő Garantiqa-t egy új, magasabb hozzáadott értékű működési szintre emelje, a minisztériumi tulajdonosi joggyakorlása alatt álló pénzügyi intézmények által működtetett új, innovatív gazdaságtámogató rendszer egyik meghatározó részeként.

Ehhez tovább kell erősíteni a Garantiqa magyar gazdaságban betöltött szerepét, szorosabb kapcsolatot kell kialakítani a kkv szektorral, segítenie kell a vállalkozásokat a gazdasági szintlépés- és az exportképesség megteremtésében és elő kell mozdítani a cégek kutatásfejlesztési tevékenységét is.

Mindezeknek köszönhetően a Garantiqa továbbra is érdemben járulhat hozzá a munkahelyek, a teljes foglalkoztatottság, így pedig a családok megvédéséhez – áll a közleményben.