A kormány a háború sújtotta gazdasági helyzetben a munkahelyek megvédése és a foglalkoztatottak számának további növelése érdekében júniustól 6 milliárd forintos kerettel, hazai forrásból elindítja a Vállalkozó Start II. programot.

20201125 SzombathelyVillanyszerelés, Cebe Zoltán 22 éves villanyszerelő, akinek a vállalkozóvá válását segítette a Dál-Vasi Foglalkoztatási paktum
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

A támogatás keretében 

az induló egyéni vagy mikrovállalkozásnak minősülő társas vállalkozások igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást kezdeti költségeik fedezése és versenyképességük növelése érdekében. 

A program segítségével több mint ezer vállalkozás jöhet létre.

Megreccsent: folyamatosan tűnnek el az építőipari cégek

Az építőipari cégek törlésének száma az elmúlt öt hónap során folyamatosan nőtt.

A támogatásra olyan, piacképes ötlettel rendelkező magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akik Magyarország területén új vállalkozás indításával önfoglalkoztatóvá kívánnak válni. 

A belépési feltételeket teljesítők 90 órás vállalkozói képzésben és 6 órás konzultációban részesülnek. 

Az érintettek a képzést követően, részletesen kidolgozott üzleti tervük elfogadása után alapíthatják meg vállalkozásukat, melynek kezdeti költségeire legfeljebb 4,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak. A támogatást bér jellegű kiadásaik fedezésére, versenyképességük növelését szolgáló beszerzésekre és szolgáltatások igénybevételére használhatják fel a pályázók. A támogatott vállalkozók vállalják, hogy vállalkozásuk működtetésében legalább 2 évig személyesen részt vesznek, és igénybe veszik az OFA Nonprofit Kft. munkatársai által nyújtott mentorálási szolgáltatást.

A programhoz kapcsolódó regisztrációs felület 2023. augusztus 1-jén indul, 

érdeklődni pedig már június 1-jétől lehet az OFA Nonprofit Kft. elérhetőségein keresztül.