A 21. századi modern haderő fejlesztése és Magyarország biztonságának garantálása csak a legfejlettebb eszközökkel érhető el – jelentette ki a honvédelmi miniszter hétfőn Párizsban, a Le Bourget-i nemzetközi légi bemutatón, amelyen Szalay-Bobrovniczky Kristóf a francia védelmi kollégája, Sébastien Lecornu meghívására vett részt.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a párizsi kiállításon a magyar haderő fejlesztéséről beszélt.
Fotó: AFP

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a szakkiállításon hangsúlyozta, hogy Magyarországnak lépést kell tartania a technológiai újításokkal. A miniszter kijelentette, hogy a magyar kormány folyamatosan keresi az új megoldásokat és a legjobb haditechnikai eszközöket Magyarország és a magyar emberek biztonságáért.

Mint mondta, Magyarországnak az erős és elszánt haderő felépítése mellett olyan modern, csúcstechnológiát képviselő védelmi eszközökre van szüksége, mint például a nyáron beérkező Airbus 225M többcélú helikopterek. 

A beszerzések mellett a védelmi ipar fejlesztése adja meg azt a hátteret, amellyel a Magyar Honvédség „teljes értékűen képes megfelelni a 21. századi elvárásoknak”.

– derült ki a Honvédelmi Minisztérium MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Kipróbálták a honvédség új helikopterét – videóval

Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint a 21. század helikopterei érkeznek hazánkba s nyáron.