A tervek szerint 2025 tavaszától fogadja a vendégeket Balatonfüred belvárosában a Le Méridien Resort, amely 22,5 milliárd forintos beruházással épül – jelentette be Szepesi Richárd projektalapító. A 102 szobás ötcsillagos szállodán túl a balatonfüredi BalaPort-projektben épül még 200 férőhelyes mélygarázs, 4 étterem és 24 luxusapartman, továbbá fejlesztik a kikötői infrastruktúrát is.

Szántód, 2023. március 31.Az ötcsillagos Mövenpick BalaLand Resort és FamilyPark fogadótere Szántódon az átadás napján, 2023. március 31-én. A hotel a magyar Dreamland Holding turisztikai ingatlanfejlesztő csoport beruházásában épült fel és az Accor nemzetközi szállodaipari csoport üzemelteti. A több mint 20 milliárd forintos fejlesztést az állam 7 milliárd forinttal támogatta.
A BalaLand Resort és Family Park fogadótere.
Fotó: Vasvári Tamás / MTI

A projektalapító kifejtette: 

A koplexum építése jelenleg is zajlik, és a francia Riviéra 1960-as évekbeli csillogását idézi majd a Fazakas Építésziroda által tervezett külső-, valamint a 81Font által tervezett belsőépítészet.

Kültéri és beltéri medencék, fitneszterem és spa, valamint szaunapark is létesül mintegy háromezer négyzetméteren. A szállodában az éttermek mellett bár és egy poolbár várja majd a vendégeket.

A Marriott International dél- és kelet-európai szállodai fejlesztési igazgatója, Silvija Lovreta eközben arról beszélt, hogy a szállodalánc magyarországi portfóliója eddig hat hotelt foglal magában, ezek között van például a 

  • The Ritz-Carlton Budapest, 
  • a Budapest Marriott Hotel és a Matild Palace, valamint 
  • a Luxury Collection Hotel Budapest.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere (Fidesz–KDNP) azt emelte ki, hogy az új komplexum megépülése nagyban segíti majd a városban a konferenciaturizmus erősítését.

A projekt alapítójához és tulajdonosának, Szepesi Richárdnak a csapatához olyan fejlesztések megvalósítása és üzemeltetése köthető, mint a Bambara Hotel, a Shiraz Hotel, a tokaji Minaro Hotel Tokaj és Rendezvényközpont és a Balaton déli partján a BalaLand Hotel, FamilyPark és Residence.