Augusztus elsejétől a kormány 650 ezer forintra emeli a kedvezményes keretét – olvasható a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) közleményében.

20210526 Székesfehérvár, szépkártya, nyaralás, hotel, szállás. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap
Fotó: Fehér Gábor / Mediaworks

A tárca azt írta, hogy 

a munkáltatók holnaptól újabb 200 ezer forinttal tölthetik fel a dolgozóik SZÉP-kártyáját. 

Hozzátette, hogy ezt az összeget az év végéig élelmiszer-vásárlásokra is fel lehet majd használni.

Holnaptól 15 százalékra nő a kötelező akciózás mértéke

Augusztus 1-jétől 15 százalék lesz a kötelező akciózás mértéke, és bővül a programban részt vevő élelmiszerek köre is – emlékeztetett a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

A kormány döntése értelmében 2023. augusztus 1. és december 31. között a munkáltatók a jelenlegi kereten felül a SZÉP-kártyára egyszeri, legfeljebb 200 ezer forintos többletösszeget utalhatnak dolgozóiknak. Így 2023-ban 650 ezer forintra emelkedik a rendkívül kedvező adó- és járulékfizetés mellett adható munkavállalói elismerés keretösszege, valamint 

ebben az időszakban a SZÉP-kártyákon rendelkezésre álló összegeket a családok hideg élelmiszerek vásárlására is felhasználhatják.

A döntéstől a GFM azt várja, hogy nő a turisztikai forgalom a nyár utolsó hónapjában, illetve a felhasználás kibővítése várhatóan a háztartások vásárlóerejét is javítani fogja. Az intézkedés valószínűleg nagymértékben növelni fogja a fogyasztást, ami segíti az élelmiszeripart, és támogatja a magyar gazdasági teljesítmény növekedését.