Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) tűzvédelmi tagozata szorgalmazza a szakirányú folyamatos képzést, továbbképzést. A megállapodásban rögzítették, hogy mind a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), mind az ÉVOSZ kiszélesítik az együttműködésüket a gyakorlati képzés területén az NKE által folytatott tűzvédelmi felelős műszaki vezető és műszaki ellenőr szakirányú továbbképzés keretében, a tűzvédelmi gyakorlati ismeretek magas szintű megszerzése érdekében. 

Az ÉVOSZ és az NKE  kiszélesítik az együttműködésüket a gyakorlati képzés területén az NKE által folytatott tűzvédelmi felelős műszaki vezető és műszaki ellenőr szakirányú továbbképzés keretében.
Fotó: Mihádák Zoltán

 

Az ÉVOSZ szerepe

Az 1989 októberében alakult ÉVOSZ tagjai között Magyarország legjelentősebb építőipari vállalkozásain kívül számos kis- és középvállalkozás is megtalálható. A magyar építési vállalkozók hazai és nemzetközi érdekképviseletét ellátó szervezet az építőipar területére vonatkozó jogszabályok véleményezésében és azok kezdeményezésében is aktívan részt vesz. 

Az interneten elérhető összesített adatok szerint az elmúlt évtizedben folyamatosan nőtt az ipari és építőipari tűzesetek száma. 2010-ben 540, 2012-ben 694 ilyen tűzesetet tartottak nyilván, a 2014-es enyhe csökkenés után 2017-ben már 628, 2018-ban pedig 635 esetet regisztráltak.

Az Európában és hazánkban napjainkban tapasztalható forróság igen aktuálissá teszi, hogy felkészült tűzvédelmi szakemberek segítségét vegyék igénybe az építkezéseken esetleg fellobbanó váratlan tüzek megelőzésére, eloltására.