Jövőbeni koprodukcióban készülő tartalmak lehetőségéről és műsorcseréről állapodott meg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a kínai Hunan Broadcasting System Budapesten. A szerződést Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Csang Hua-li, a kínai műsorszolgáltató elnöke írták alá – olvasható az MTVA Sajtó és Marketing Iroda csütörtöki közleményében.

A tájékoztatás szerint a magyar közmédia ezzel újabb lépést tett a két ország közötti médiakapcsolatok erősítésében. Az MTVA ezúttal 

a Kína második legnézettebb televízióját, a Hunan tartományi műholdas csatornát működtető műsorszolgáltatóval kötött stratégiai megállapodást.

 

Fotó: Csöndör Kinga / MTVA

Az együttműködés a kulturális és tartalmi csereprogramok elősegítését, valamint közös televíziós projektek megvalósítását célozza. Az MTVA és a Hunan TV számára kölcsönösen nagy jelentőségű, hogy olyan elismert partnerrel működhet együtt, amely gazdag tapasztalattal rendelkezik a televíziós műsorkészítés területén.

A két fél kifejezte arra irányuló szándékát, hogy  a jövőben együttműködik egymással a szórakoztató műsorok, drámák, dokumentumfilmek készítésében, valamint a kölcsönös sugárzás és koprodukció területén.

A közlemény hangsúlyozza: arra is lehetőség nyílhat, hogy 

magyar és kínai művészek, alkotók és tartalomgyártók közvetlenebbül érintkezzenek, tapasztalatokat cseréljenek, és közösen hozzanak létre innovatív és vonzó műsorokat.

A kooperáció a két ország közötti kulturális és diplomáciai kapcsolatok erősítését is szolgálja, ami hozzájárul a két nemzet közötti jobb megértéshez. A felek egyetértettek abban, hogy a média egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a kultúrák találkozását és az emberi kapcsolatok építését, továbbá az együttműködésen keresztül reményeik szerint mélyebb és szélesebb szinten alakulhatnak a magyar–kínai kötelékek.