Kormányhatározat jelent meg a hétfő esti Magyar Közlönyben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. feladatainak ellátása érdekében szükséges előirányzat-átcsoportosításról.

20210406 HegyeshalomHatár, Egészségügyi ellenőrzéseket végeznek az osztrák hatóságok a Hegyeshalom-Miklóshalma (Nickelsdorf) közti közúti határátkelőhelyen. Ekkor már csak néhány percet kellett az arra közlekedősnek várakozniuk. Fotó: Kerekes István KI Kisalföld 20210406 Hegyeshalom

Határ, 
Egészségügyi ellenőrzéseket végeznek az osztrák hatóságok a Hegyeshalom-Miklóshalma (Nickelsdorf) közti közúti határátkelőhelyen. Ekkor már csak néhány percet kellett az arra közlekedősnek várakozniuk. 
Fotó: Kerekes István KI Kisalföld
Megszépülhetnek az országos közutak, több mint tízmilliárdot ad erre a kormány. Fotó: Kerekes István / Kisalföld

Ebben a kabinet 

  • a közúti közlekedés biztonságának javítására, 
  • valamint az országos közutak környezetének esztétikus megjelenésére
    10,5 milliárd forint egyszeri átcsoportosítást rendelt el azonnali határidővel. A végrehajtás felelőse a pénzügyminiszter és az építési és közlekedési miniszter.

Ezt a forrást a kormány az állami beruházások fejezetéből, az egyéb felhalmozási célú kiadások soráról sorolja át az Építési és Közlekedési Minisztérium költségvetésébe, azon belül is a közlekedési ágazati programokhoz.

Egyre messzebb a legújabb Duna-híd megépítése – visszavonnák a beruházás kiemelt státuszát

Erről dönthet hamarosan a kormány. A rezsicsökkentés és a haderőfejlesztés miatt lehet szükség a változtatásra.