Augusztusban már 11-én utalják a nyugdíjakat – hívta fel a figyelmet a HR Portal. Vagyis aki bankszámlára kéri a juttatást, most pénteken hozzájuthat. Szokásosan ez a hónap 12. napjára esne, de mivel az ezúttal szombat, így előrejött egy nappal az utalás.

Miniature,Senior,Men,And,Money
Miniature senior men and money
nyugdíj, megtakarítás,
Augusztus 11-én érkezik a Fotó: Shutterstock

A vonatkozó szabályozás értelmében a posta minden hónapban 12 munkanapon át viszi ki a havi rendszerességű nyugdíjakat. 

Augusztusban ez 11-e és 27-e között történik meg.

Aki az ellátást postai úton kapja, annak az ún. nyugdíjkifizetési naptárban rögzített kifizetési napon viszi ki a postás a pénzt. Ez tehát most péntektől számítva a következő szűk két és fél hétben várható. 

Egyébként az, hogy már most pénteken utalja az államkincstár a nyugdíjakat, nem váratlan fejlemény. A Magyar Államkincstár februárban közzétette az esedékesség havi dátumait, amiből már lehetett tudni, hogy augusztusban korábban érkeznek meg az összegek a számlára. Ilyen legutóbb márciusban volt, akkor már 10-én lezajlott a tranzakció. Novemberben ugyanez lesz a helyzet, decemberben pedig már 4-én megérkeznek a nyugdíjak.

Nyugdíjkorrekció: elárulta a határidőt Gulyás Gergely

Minden azon múlik, hogyan lassul az a második fél évben. Ha a drágulás nagyobb, mint az év eleji emelés, a kormány fizetni fog.