Magyar gazdaság

Tanévkezdés: sokkoló árak a tanszereknél – 40 százalék is lehet a drágulás

Megindult a tanévkezdési roham, a szülőket durva árak fogadják a boltokban. A beiskolázás legalább negyvenezer forintba kerül.

Nincs olyan tanszer, amelynek ne emelkedett volna az ára – írja a Heol. A Heves vármegyei portál szerint nagyságrendileg 20 és 40 százalék közötti drágulás történt ebben a szegmensben.

tanszer
Akár 40 százalékkal is emelkedett a tanszerek ára. Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A Heol a Sirály papírboltra hivatkozva azt írta, hogy nincs olyan termék, amelynek ne emelkedett volna meg az ára, és 

a drágulás még nem állt meg.

A cég arra is figyelmeztetett, hogy a legolcsóbb tanszerek szinte használhatatlanok. Ha valaki pénztárcabarát módon akar vásárolni, meg tudja oldani negyvenezer forint alatt az elsős gyerek beiskoláztatását. Azt tapasztalják, hogy a roham már megindult a tanszerekért. 

A Heves vármegyei Heol eközben arról ír, hogy sokszor érdemesebb írószerboltban vásárolni, mint áruházban. Körképük szerint a dosszié az előbbinél 160 forintért is elérhető, míg a szupermarketben 800 forint alatt nem lehet találni. A papírboltban a piros-kék ceruza ára 200 forint, a nagyáruházban ugyanez a termék majdnem ötven százalékkal kerül többe, és 389 forintért lehet legolcsóbban kapni.

Mennyibe kerül idén az iskolakezdés? – Van mód a spórolásra is

Árérzékenyek lettek az miatt a vevők, az iskolakezdésre készülő családokat ezért van, ahol a tavalyi áron kínált tanszerekkel várják. Az iskolakezdésre azonban mindenképpen több tízezer forintot kell szánni, még kedvező árakkal számolva is, hogy pontosan mennyit, a szakértő kiszámolta. Felhívta a figyelmet arra is, hogy nem kell mindent zsebből fizetni, lehet spórolni is.

 

tanévkezdés tanszerek drágulás
Kapcsolódó cikkek