A közigazgatásban dolgozó, pénzügyekkel, finanszírozásokkal foglalkozó szakembereknek szóló tudásátadási platform létrehozása is felvetődött az MBH Bank első Önkormányzati Pénzügyi Akadémiáján. A felvetés szerint a platformon az államigazgatási szereplők, illetve a legkiválóbb hazai pénzügyi szakértők az aktuális szabályozási kereteket, finanszírozási lehetőségeket hozhatják közös nevezőre. 

Budapest, 2023. április 30.Cserélik a logót az MKB Bank Váci úti épületén 2023. április 30-án. Ezen a napon olvad össze a bank a Takarékbankkal, a fúzióval létrejön a MBH Bank Nyrt., amely egységes arculattal működik tovább és Magyarország második legnagyobb mérlegfőösszegű pénzintézetévé válik.MTI/Kovács Attila Budapest, 2023. április 30.
Cserélik a logót az MKB Bank Váci úti épületén 2023. április 30-án. Ezen a napon olvad össze a bank a Takarékbankkal, a fúzióval létrejön a MBH Bank Nyrt., amely egységes arculattal működik tovább és Magyarország második legnagyobb mérlegfőösszegű pénzintézetévé válik.
MTI/Kovács Attila
Fotó: Kovács Attila / MTI

Az MBH Önkormányzati Pénzügyi Akadémia éppen azt a célt szolgálja, hogy a közös platform megteremtésével segítse az önkormányzati szektort. 

Hiszünk abban, hogy a közösség ereje és a szakmai tudás megosztása növeli az önkormányzati pénzügyi terület hatékonyságát és minőségét is egyben

– mondta Puskás András, az MBH Bank vezérigazgató-helyettese.

A rendezvényen Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára arról számolt be, hogy a minisztérium jövőre is arra számít, hogy a közös erőfeszítéseknek köszönhetően az önkormányzati rendszer meg tudja őrizni pénzügyi stabilitását, és ebben segítség lehet az is, hogy az eddig ismert támogatási rendszer megmarad.