Magyar gazdaság

Rendkívüli szakmai nappal vár mindenkit az ötvenöt éves Világgazdaság

Jubileumi gazdasági konferenciát tart október 2-án az ötvenöt éves Világgazdaság Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fővédnökségével.

A Világgazdaság, vagyis a VG (vg.hu) mindig is a magyar és a világgazdaságról, üzleti életről tájékoztatott, most pedig öt és fél évtizedes fennállása alkalmából egész napos, rangos konferenciát rendez. A hiteles szakmai múlt kötelez.

A megjelenteket Szajlai Csaba főszerkesztő köszönti, majd Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, aki egyben a rendezvény fővédnöke, Eljött a fordulat ideje címmel tartja meg nyitó előadását.

 

A nap folyamán szó esik a világgazdasági kihívásokról Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökének előadásában. Tőkebefektetés, a növekedés alapja címmel Katona Bence, a Nemzeti Tőkeholding Zrt. elnök vezérigazgató tart ismertetőt, Barna Zsolt, a Magyar Bankholding (MBH) elnöke pedig az új nagybankot, az MHB-t mutatja be.

Nem maradhat ki a sorból az energiapiac meghatározó szereplője, a Mol sem, a vállalat képviseletében Bacsa György, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója beszél, témája: transzformáció az energiaiparban. A kkv-szektor támogatása nemzetgazdasági prioritás – erről Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója beszél. Az ebéd után tovább bővül a programválaszték, három kerekasztal-beszélgetés zajlik majd egyszerre. 

Regisztrálni itt lehet, és a részletes programlista is itt található.

A kerekasztal-beszélgetések egyik kiemelten érdekes témája, egyben nagy kérdése: mitől kaphat lendületet a lakossági és vállalati hitelpiac? Erre négyen is keresik a választ: Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója, Egerszegi Ádám, az MBH Bank általános vezérigazgató-helyettese és Zolnai György, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója.
A beszélgetést Barát Mihály, a Világgazdaság főszerkesztő-helyettese moderálja.

Mindenkit szeretettel várunk!

világgazdaság Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter MOL Magyarország Parragh László konferencia
Kapcsolódó cikkek