BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Debrecen,,Hungary,-,June,15th,2023:,Tram,Stop,In,Front,Debrecen, Hungary - June 15th 2023: Tram stop in front of the Debrecen Reformed College Primary School

Münchenben hirdetik: fektessen vidéki magyar városokba!

A világ egyik legrangosabb ingatlanos seregszemléjén, a 25. Expo Realon a Magyarország–Budapest-stand fókuszában a főváros mellett Debrecen, Kecskemét, Miskolc, Nagykanizsa és Szolnok lesz. Ezen településeknek a fejlesztéseit, gazdasági környezetét is megismerhetik a hazánk befektetési lehetőségei iránt évről évre növekvő érdeklődést mutató nemzetközi befektetők.

Ahogy arról a Világgazdaság beszámolt, Magyarország az egyik legfontosabb befektetési helyszínként vesz rész a 25. Expo Realon, a világ egyik legrangosabb ingatlanos seregszemléjén. A müncheni eseményt október 4–6. között rendezik, és 75 országból több mint 2 ezer kiállító és majd 40 ezer döntéshozó jelenik meg. A Magyarország–Budapest-stand fókuszában a főváros mellett Debrecen, Kecskemét, Miskolc, Nagykanizsa és Szolnok lesz. Ezen települések fejlesztéseit, gazdasági környezetét is megismerhetik a hazánk befektetési lehetőségei iránt évről évre növekvő érdeklődést mutató nemzetközi befektetők. 

Debrecen,In,The,Morning,From,The,Sky
Debrecenbe 2015 óta több mint 12 milliárd euró beruházás érkezett, amely által 18 500-nál is több új munkahely létesült
Fotó: Babits Laszlo

Debrecen: 12 milliárd euró beruházás, több mint 18 500 új munkahely 

Debrecen célja például, hogy az általános ingatlanpiaci bemutatáson túl, a hosszú távú gazdaságfejlesztési és humán erőforrás stratégiához illeszkedve promótálja a lakhatásfejlesztést. Beszédes adat, hogy 

2015 óta több mint 12 milliárd euró beruházás érkezett a városba, amely által 18 500-nál is több új munkahely létesült. 

Mintegy 35 hektáron biztosítanak korszerűsítési lehetőséget, melynek egyik legnagyobb projektje a mintegy 1200 lakást tartalmazó Tócóvölgy-fejlesztés. Emellett bemutatják a település különböző pontjain elhelyezkedő, potenciális lakhatásfejlesztési területeket. 

Kecskemét a magyarországi autóipar egyik központja

Kecskemét a magyarországi autóipar egyik központja, amely logisztikai szempontból ideális adottságokkal bír. Az úgynevezett multi-layer gazdasága és az egyetem jelenléte miatt a tercier szektor és kutatás-fejlesztés(K+F)-tevékenységek számára is tökéletes célpont. Azokat a legjelentősebb ingatlanberuházásokat mutatják be a nemzetközi befektetőknek, amelyek a város gazdaságát fejlesztik, új munkahelyeket teremtenek, továbbá erősítik a régió országon belül elfoglalt gazdasági pozícióját. 

Miskolc több önkormányzati tulajdont is befektetésre kínál

Miskolcot az elmúlt években számos elektronikai és járműipari cég választotta új fejlesztése helyszínéül. Ezen társaságok építhetnek a város hagyományosan erős felső- és középfokú tudásbázisára, különös tekintettel a műszaki ágazatokban. A település több önkormányzati tulajdont is befektetésre kínál azzal a céllal, hogy 

  • külső tőke bevonásával megújulhasson az épített környezet, 
  • megtörténhessen a belvárosi épülettömbök rehabilitációja, 
  • ösztönözzék az ingatlanfejlesztéseket és 
  • védjék a településképet is. 
Inpark nagykanizsa
A hat út kereszteződésében álló Nagykanizsa az ipari parkok gyűrűjében tud tovább fejlődni
Fotó: HIPA, IFK

Nagykanizsa a hat út kereszteződésében

Nagykanizsa gazdaságát jelenleg a közvetlen M7-es autópálya-csatlakozással rendelkező, két egymással összekötött ipari park, a betelepült északi, és a nemrégiben átadott, befektetőkre váró 90+80 hektáros keleti új Ipari Park tartja lendületben. Azonban a jövőbeni fejlődés irányát a jó logisztikai adottságaiból és ipari-gazdasági kultúrájából adódó potenciál jelöli ki, amely további két ipari park kialakítását rajzolja fel a fenntarthatóság és körkörösség jegyében.

A hat út kereszteződésében álló város az ipari parkok gyűrűjében, de mégis a „zöld”, körforgásos utat járva tud tovább fejlődni a következő évtizedekben kiteljesítve logisztikai központi szerepét. 

Szolnok kiemelkedő logisztikai adottságokkal rendelkezik

A kiemelkedő logisztikai adottságokkal rendelkező Szolnok városa 330 hektár szabad területtel és kedvező feltételekkel várja a befektetőket. A közép-alföldi térség gazdasági centruma ideális lehet a nemzetközi befektetőknek: Budapesttől 100 kilométerre fekszik, közlekedés-földrajzi helyzete a vasúti és a közúti szállítások tekintetében egyaránt kedvező. A város az általa nyújtott lehetőségeknek köszönhetően a világszínvonalat képviselő globális vállalatok letelepedésének preferált helyszíne. A meglévő 126 hektáros ipari park szomszédságában található az a 330 hektáros terület, amely kiváló lehetőséget kínál zöldmezős ipari beruházások számára. 

Mint ismert, minden idők legerősebb féléves eredményét hozta idén a magyar beruházásösztönzés: 

az első hat havi 8,1 milliárd eurós, azaz több mint 3 ezermilliárd forintos volumen azt jelenti, hogy már most megdőlt a tavalyi, egész éves teljesítmény.

Amíg 2022-ben 92 működőtőke-beruházásról született pozitív döntés, és 15 ezer új munkahelyet teremtettek, miközben több tízezer maradt meg, addig 2023-ban már csaknem 12 ezer új állás jött létre – június végéig. 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.