A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) megtartotta éves ünnepi küldöttgyűlését, ahol a kamara tevékenységében aktív szerepet vállaló tisztségviselőket, vállalkozókat, illetve a főváros gazdasági életében kimagasló teljesítményt nyújtó szereplőket tüntették ki. Idén a két fődíjat Sára Botond, Budapest Főváros Kormányhivatalának főispánja és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója kapta.

Hernádi Zsolt, Nagy Elek és Sára Botond a díjátadón.
Fotó: Szatlo Gábor

A BKIK hagyományos ünnepi küldöttgyűlésén 47 vállalkozó, a gazdasági életben, a BKIK egyes tagozataiban, illetve a közszférában dolgozó vezető részesült elismerésben, akik aktívan támogatták a kamara Budapest gazdaságáért végzett tevékenységét. 

Nagy Elek, a BKIK elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a 2023-as ünnepi küldöttgyűlés és a díjkiosztó azért is különleges, mert egy olyan időszak áll mögöttünk, amely a fővárosi vállalkozások és Budapest gazdasága számára is rengeteg kihívást tartogatott. Ilyen időkben még inkább láthatóvá válnak az erőfeszítések és a kiemelkedő teljesítmények, amiről szeretnének méltó módon megemlékezni.

Ebben az évben immár hagyományosan a Főváros Gazdaságáért fődíjat, amellyel a közszférában, illetve az üzleti életben folyamatosan kiegyensúlyozott, kiemelkedő tevékenységeket díjazzák, két kategóriában osztották ki.

A idei díjazottja Sára Botond főispán volt, akinek a fővárosi gazdaság stabil fejlődése iránti elkötelezettségét méltatták. Budapest Főváros Kormányhivatala vezetőjeként sokat tesz a gazdasági szereplők közötti párbeszéd fenntartásáért, támogatja a munkahelyek megőrzését, a pályaorientációt és a szakmatanulást, amelyek mind a vállalkozói környezet jobbítását célozzák.

Az üzleti szférából Főváros Gazdaságáért díjban részesítették Hernádi Zsoltot, a Mol elnök-vezérigazgatóját, kiemelve a vállalat és vezetése által hozott áldozatokat a fővárosi mobilitás fenntartásához az elleni küzdelemben.

A Mol Hernádi Zsolt 2001 óta tartó vezetése alatt meghatározó nemzetközi vállalattá nőtt, folyamatosan hozzájárulva mind az ország, mind Budapest gazdasági fejlődéséhez, felemelkedéséhez.

Nagy Elek elnök zárszavában elmondta, hogy a BKIK az elmúlt év során több száz új önkéntes taggal, köztük nagyvállalatokkal bővült, akik bevonásával azóta új szakmai osztályok és csoportok is létrejöttek, tovább szélesítve ezzel a kamara által képviselt szakmák körét.