Egy bolgár férfi autójában mintegy kétezer darab potencianövelő zselét találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az M1-es sztráda Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán. Az elkövetőt és csomagjait átadták a rendőrség munkatársainak – olvasható a hétfői közleményében.

 

A bolgár sofőr 1925 doboz Kamagra-zselével és hat utassal tartott Bulgáriából Belgium felé, azonban az M1-es autópálya ácsi pihenőjében átvizsgálták az autóját a NAV munkatársai, és megtalálták az illegális potencianövelő szereket. Bár a férfi elmondása szerint semmit nem tudott a tiltott szállítmányról, a pénzügyőrök értesítették a rendőrség munkatársait, akik a férfit előállították, és átvették a közel kétmillió forint értékű csomagokat is.

A közlemény felhívja a figyelmet arra is, hogy gyógyászati készítmények beszerzésével, behozatalával, megrendelőhöz való eljuttatásával kapcsolatos valamennyi tevékenység kizárólag csak gyógyszer-nagykereskedelmi engedély birtokában végezhető. A hamisítványoknak ugyanis káros mellékhatásai lehetnek, mivel nem mennek át az előírt ellenőrzési, engedélyezési folyamaton.