A Lidl Magyarország csatlakozott a CÖF-CÖKA (Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány) és az Egyenlő.hu, a modern szakszervezet kezdeményezéséhez – írta közleményében a az élelmiszeripari vállalat. Ezért úgy döntött, hogy szenteste napján mind a 200 áruházát zárva tartja, vagyis munkavállalóinak december 24-én szabadnapot biztosít.

lidl
Fotó: Kallus György/Világgazdaság

A Lidl mind a 8500 munkavállalónk számára szabadnapot biztosít, emiatt december 23-án meghosszabbított nyitva tartással várják a vásárlókat.

Nagy lépés az áruházlánccal történő megállapodás. A vállalat részéről a dolgozók irányába egy olyan gesztus történt bejelentésre, amire még nem volt példa Magyarországon – emelte ki Bubenkó Csaba a szakszervezet elnöke. Hozzátette: a társadalmi szolidaritás segítségével lehetőség nyílik arra, hogy más üzletláncok is felismerjék, hogy ilyenkor a profitszerzés nem minden.

A háromoldalú megállapodás kapcsán a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány CÖF-CÖKA elnöke, dr. Csizmadia László elnök hozzátette: egy nap nem a világ a vásárlásban, de egy nappal többet otthon lenni a családdal karácsonykor nekünk akár a világot is jelentheti!