Lezárult a tranzakció, amelynek keretében a Gránit Bank többségi tulajdonrészesedést szerzett a Diófa Alapkezelő Zrt.-ben. A tranzakció illeszkedik a Gránit Bank hosszú távú stratégiájába, amely a privátbanki és befektetési szolgáltatások körének bővítését tűzte ki célul az elkövetkező időszakban. 

GránitBank illusztráció. foto: Vémi Zoltán
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A Gránit Bankcsoport mérlegfőösszege az első kilenchavi adatai alapján meghaladta az 1100 milliárd forintot, az adózás előtti eredménye megközelíti a 17,7 milliárd forintot, valamint több mint 130 ezer ügyfélszámlát kezel. A csoport az elmúlt évben bővült az Equilor Befektetési Zrt.-vel, és most kiegészült a Diófa Alapkezelő Zrt.-vel, amely közel 800 milliárd forint vagyont kezel, és Magyarország harmadik legnagyobb lakossági ingatlanalapját működteti 310 milliárd forintot meghaladó állománnyal. A tranzakció a szinergiák kölcsönösen előnyös kihasználásával növeli a bankcsoport részvényesi értékét – hangsúlyozta Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója.

A Gránit Bank többséget szerez a Diófa Alapkezelőben

Folytatódik a Gránit csoport növekedése: az Equilor többségi tulajdonrészének megszerzése után a Diófa Alapkezelőbe vásárolta be magát a pénzintézet.