A mai napon a kormány nevében Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter együttműködési megállapodást írt alá a VIG csoport képviseletében Hartwig Löger vezérigazgatóval és Lehel Gábor igazgatósági taggal. A kormány stratégiai ágazatnak tekinti a biztosítási ágazatot, melynek stabilitása, kiegyensúlyozott jövőképe, versenyképessége és ügyfélorientált működése nemzetgazdasági jelentőségű.

nagy marton_LUS_9049
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Az elmúlt közel két évben harmonikus, eredményes és jövőbe mutató, stabil alapokon álló munkakapcsolat jött létre a – szektor konszolidációját szabályozási és tulajdonosi oldalon egyaránt aktívan támogató – magyar állam mint kisebbségi, valamint a VIG mint a magyar piac iránt elkötelezett szakmai partner és többségi tulajdonos között.

A VIG csoport magyarországi érdekeltségei piacvezetőként kiemelkedő növekedési eredményeket értek el 2022-ben és 2023 során is. 

A VIG csoport magyarországi jelenlétét erősíti, hogy a meghatározó biztosítási piaci jelenléten túl többek között bevezette részvényeit a Budapesti Értéktőzsdére.

Osztalékminimumot vezetett be az egyik tőzsdei cég

A Vienna Insurance Group a jövő évtől legalább az előző évi osztalékkal megegyező osztalékot fizet a részvényeseknek – közölte a cég hétfőn.

A mai megállapodás aláírása a Magyar Állam és a VIG csoport közötti együttműködés kereteinek megerősítéséről szól. A kormány célja, hogy a családok pénzügyi biztonsága érdekében és a nemzetgazdaság érdekeit figyelembe véve a biztosítási lefedettséget legalább a régiós szintre növelje.